Milan Munižaba inks 1-year deal with Sloboda Tuzla

Friday, 18. September 2020 at 14:04

Sloboda Tuzla have completed another signing as they penned a 1-year contract with Milan Munižaba.

Milan Munizaba (Photo: Vrsac)

Sloboda Tuzla have completed another signing as they penned a 1-year contract with Milan Munižaba.

This 22-year-old forward spent the previous season in Proleter Zrenjanin, while before that he played 4 years for his hometown club Vršac.

“First impressions are really great. We have good conditions to work and everything looks very professional. Also, I am glad to work with coach Mulaomerović. I am slowly getting into the right rhythm and I am getting to know the other players. We are a young team and I believe that with hard work and good team chemistry we can achieve excellent results in the upcoming season,“ said Munižaba.

-------------------

Novi igrač u Mejdanu: Milan Munižaba službeno igrač Slobode

Novi igrač pod koševima Mejdana je 22-godišnji Milan Munižaba. Milan dolazi iz Srbije, rođen je u Vršcu, a u redove Slobode dolazi iz Zrenjanina, tačnije nastupao je za KK Proleter Naftagas. Prije toga igrao je za klub iz rodnog grada KK Vršac i ove sezone okušat će u regionalnoj ligi.

Visok je 198 centimetara i igra na poziciji trojke, a ugovor s klubom potpisao je na godinu dana. Odmah po dolasku u Tuzlu Milan je odradio trening i uputio se sa ekipom za Sarajevo na turnir „Sabit Hadžić“ gdje će upisati i prve minute za Slobodu.

Prije odlaska u Sarajevo rekao je nešto o svom dolasku u Tuzlu: „Prvi utisci su stvarno odlični, uslovi i ozbiljnost kluba su na dobrom nivou. Drago mi je što ću raditi s trenerom Mulaomerovićem, polako ulazim u ritam i upoznajem se sa momcima. Mlada smo ekipa i vjerujem da uz dobar rad i timsku hemiju možemo ostvariti odličan rezultat u oba takmičenja“, izjavio je Munižaba.

>